Autobedrijf G. van den Broek

Airco service

Om de airconditioning goed en volgens de regels te kunnen onderhouden én repareren, is specifieke kennis vereist. Sinds 2015 zijn de regels nog verder aangescherpt, waardoor leveranciers van koudemiddelen alleen nog mogen leveren aan bedrijven met medewerkers met een geldig diploma. Gert van den Broek heeft inmiddels de cursus gedaan en het certificaat gehaald.

Altijd fris en alert achter het stuur?

Met de aircoservice van Autobedrijf G. van den Broek blijft uw airco in optimale conditie dankzij het speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Hiermee wordt voorkomen dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste symptomen.


Airco onderhouden

Airco onderhoud is van groot belang. Een aircosysteem verliest ieder jaar namelijk 5 tot 10 procent koelmiddel. Het gevolg hiervan is dat er drukverlies optreedt in uw auto airco. Hierdoor neemt de verkoelende capaciteit in de loop van jaren merkbaar af. Met een te laag koudemiddel niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Een andere vervelende bijkomstigheid is een verhoogd brandstofverbruik. Dit is het gevolg van het slecht werkende aircosysteem. Redenen genoeg voor regelmatig airco onderhoud!


Hoe vaak moet mijn airco vullen en reinigen?

Wij adviseren vaak om elk jaar uw airco te vullen. Zo houdt u de koelcapaciteit van uw auto optimaal. Verder raden wij u aan de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. Zo blijft de aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels beperkt tot een minimum. Een complete airco service is slechts één keer in vier jaar nodig.

Autobedrijf G. van den Broek  -  Wolweg 38  -  3776 LP  -  Stroe  -  Telefoon 0342-846866  - 06-15541861