Winterbanden

Winterbanden komen het beste tot hun recht wanneer de temperatuur onder de 7°C daalt. Wij raden aan om je zomerbanden te vervangen voor winterbanden wanneer de temperatuur onder de 10 graden komt, meestal rond oktober, november tot ongeveer april. In veel landen geldt dat winterbanden verplicht zijn tussen ongeveer half oktober en april. 

Winterbanden hebben effect omdat ze een speciaal zacht rubber gebruiken en een speciaal, dieper, profiel. Waar bij normale banden in Nederland een profieldiepte van minimaal 1,6 mm wordt voorgeschreven, is een minimale profieldiepte waarbij winterbanden effectief zijn 4 mm. Sterker nog, in de meeste landen met een winterbanden verplichting geldt een minimale profieldiepte van 4 mm. 

Nederland en België kennen geen winterbandenplicht, maar om in de Alpen te komen rij je vaak wel door landen waar winterbanden verplicht zijn. Denk aan Duitsland en Luxemburg maar ook in de Alpenlanden bestaat er een winterbandenplicht. Heb je niet de juiste banden dan kan je dit een boete opleveren, maar kun je bij een ongeluk ook aansprakelijk worden gesteld.

Hier vindt u ons actuele aanbod winterbanden in diverse prijsklassen en merken.

 
   
   
 

 

   

 


Autobedrijf G. van den Broek  -  Wolweg 38  -  3776 LP  -  Stroe  -  Telefoon 0342-846866  - 06-15541861